Lecţia de muzicã… cu maestrul Viorel Cosma

     „Muzica este graiul sufletului. Ea stârneşte în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde”, scria Beethoven. Tocmai de aceea, ediţia de sâmbãtã, 12 iunie, a emisiunii Din arhiva TVR, de la 15.30 pe TVR 3, lanseazã o provocare tuturor iubitorilor muzicii: Vã place muzica?

       Şi cum rãspunsul nu poate fi decât afirmativ, invitatul moderatoarei Irninis Miricioiu, maestrul Viorel Cosma, doctor în muzicologie, profesor şi critic muzical, va încerca sã desluşeascã mecanismele subiective care ne determinã pe fiecare dintre noi sã alegem un gen de muzicã sau altul. Importanţa şcolii muzicale astãzi, locul muzicii în mass-media actuale, tânãra generaţie de interpreţi, critici muzicali şi muzicologi, muzica romaneascã în strãinãtate, rolul folclorului între tradiţie şi inovaţie sunt doar câteva dintre temele de discuţie abordate pe parcursul emisiunii.

         Pornite atât de la nuanţa sunetului, a perdelei muzicale, cât şi de la calitatea propunerilor, temelor muzicale şi a informaţiilor expuse atât de cald, de simplu – ca făcând parte din firescul identităţii noastre culturale – toate acestea vor constitui o veritabilã „lectie de muzicã” pe care maestrul Viorel Cosma ne-o oferã, ca o demonstraţie, pe înţelesul fiecãruia, a peste 60 de ani de activitate muzicalã.

5 gânduri despre „Lecţia de muzicã… cu maestrul Viorel Cosma

 1. Ciprian Birtea spune:

  Abia aştept emisiunea! Viorel Cosma este un mare muzicolog, pe care l-am mai auzit la radio. Dar cea mai mare curiozitate a mea este ce fel de muzică vom asculta!?! Sâmbătă, la 15:30 nu voi lipsi din faţa micului ecran.

 2. Lili spune:

  mi-ar fi facut placere sa-l pot urmari in emisiunea dumneavoastra,din pacate am avut o problema de sanatate
  imi pare rau………….
  poate data viitoare
  va multumesc!
  Lili

  • Ciprian Birtea spune:

   Îl puteţi urmări pe net, pe tvr.ro, la emisiuni A-Z şi înregistrări. Şi puteaţi sî-l urmăriţi la TV. Nu îmi dau seama care este legătura între problema dvs. de sănătate şi faptul că n-aţi putut urmări emisiunea.

 3. Venera spune:

  MAESTRE, VA MAI AMINTITI DE MINE PE CÂND COLABORATI LA TRIBUNA ROMÂNIEI? TEMPUS FUGIT, SCRIPTA MANET.
  MA AFLU UNDEVA PESTE OCEAN DE 23 ANI, ÎNCA ACTIVA SI URMARESC ZILNIC SITUATIA DEPLORABILA ÎN CARE SE AFLA ROMÂNIA NEOCOMUNISTA.
  ÎNCERCATI SA READUCETI ROMÂNIA PE CALEA CE BUNA.

 4. vulparu d. spune:

  Doresc sa-aflu adresa de mail a maestrului Viorel Cosma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s