„Teatrul este un hobby, viaţa este meseria!” Dincolo de scenã cu maestrul Alexandru Repan!

        A moştenit pasiunea pentru teatru din familie, mama sa fiind cea care l-a încurajat sã înfrunte luminile rampei. Şi odatã ajuns pe scenã, s-a îndragostit de magia pe care actorul în sine o creeazã asupra oamenilor… Cu un talent de excepţie şi o fire de rãzboinic cuceritor a supus teatrul, televiziunea şi filmul. Are în palmares peste 30 de filme şi mai mult de 70 de spectacole de teatru.

        Cu modestia-i caracteristicã, Alexandru Repan a acceptat sã dezvãluie iubitorilor teatrului, şi nu numai, câte ceva din vasta sa experienţã de viaţã, câte ceva din idealurile şi pasiunile sale. Sâmbãtã, 19 iunie, de la 15.30 pe TVR 3, maestrul va fi prezent alãturi de moderatoarea Irninis Miricioiu, în cadrul emisiunii Din arhiva TVR, într-o cãlãtorie televizualã printre amintirile pãstrate pe suport magnetic.

         Despre ce implicã 70 de ani de viaţã şi 45 de carierã, despre respectul faţã de meserie şi veneraţia pe care fiecare actor ar trebui sã o aibã pentru scena care îi poartã paşii, despre ratare şi renunţare, despre teatrul ca joc în care şi publicul devine personaj, despre relaţia sa cu Horia Lovinescu, despre criza dramaturgiei romaneşti contemporane şi despre cât de mult i-ar fi plãcut sã joace comedie, maestrul Alexandru Repan vorbeşte cu aceeaşi pasiune care defineşte un actor complet, un actor pentru care „Teatrul este un hobby, viaţa este meseria!”

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Simion Buia

Reclame

4 gânduri despre „„Teatrul este un hobby, viaţa este meseria!” Dincolo de scenã cu maestrul Alexandru Repan!

 1. Lili spune:

  astazi am citit mail-le si am constatat ca am ratat enisiunea cu d-ul Repan dar am urmarrt-o pe cea cu d-ul Motoi si d-na Cezara Dafinescu ,Stela Popescu
  Va doresc mult succes si bafta!
  Liliana

 2. Nelu spune:

  multumesc mult stimata doamna-domnisoara pentru mail-le pe care mi le trimiteti si ma informati de fiecare data ce invitati aveti in emisiunea dumneavoastra.
  nu as putea spune ca sunt un fan al d-lui Repan cu toate ca are o cariera demna de invidiat dar stilul sau de viata (ma refer la cei care-l cunosc)ma face sa il admir din punc de vedere actoricesc…………….si atat
  BAFTA!!!!

 3. Nelu spune:

  s-apoi prea putine comentarii

 4. LiDia spune:

  Se poate pune aceasta emisiune si pe youtube? S-ar mai ridica nivelul..,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s