„Viaţa mea, dansul” mãrturiseşte Ileana Iliescu în cadrul emisiunii Din arhiva TVR!

        De-a lungul timpului, în cadrul emisiunii Din arhiva TVR ne-am îndreptat atenţia cãtre teatru, muzicã de toate genurile, şi mai nou, cãtre promovarea unor evenimente culturale. Sãptãmâna aceasta ne vom îndrepta atenţia cãtre un al domeniu cultural, atât de expresiv: baletul.

         A început baletul de la numai 8 ani. Pasiunea pentru aceastã artã i-a fost transmisã de mama sa, care şi-a dorit sã studieze baletul încă din anii ’30, dar viziunea prin care era privit dansul în aceea perioadã nu i-a permis sã o facã. De numele său se leagă mai ales „Lacul lebedelor” lui Ceaikovski, pus în scenă începînd cu anii ’60 şi în care  „a strălucit în mod absolut”, în rolul Odette-Odile, în peste patru sute de spectacole susţinute în ţară, dar şi pe multe dintre marile scene ale lumii.

        Ileana Iliescu a acceptat invitaţia moderatoarei Irninis Miricioiu de a pãşi din nou în faţa publicului ei iubit, de data aceasta în cadrul emisiunii Din arhiva TVR, difuzatã sãmbãtã, 10 iulie, de la 15.30 pe TVR 3, pentru a dezvãlui ce înseamnã o viaţã întreagã dedicatã dansului, chiar dacã preţul plãtit a fost singurãtatea. Călităţile necesare unui balerin sunt modestia, răbdarea, sacrificiul şi punctualitatea, mãrturiseşte invitata noastrã, alãturi de foarte multã muncã şi pasiune, am adãuga noi. Vã propunem aşadar o reîntâlnire cu Luly Iliescu, aşa cum o alintã prietenii, atât prin intermediul imaginilor de arhivã, cât şi prin poveştile de viaţã pe care le deapãnã cu atâta duioşie.

Reclame

3 gânduri despre „„Viaţa mea, dansul” mãrturiseşte Ileana Iliescu în cadrul emisiunii Din arhiva TVR!

  1. Ciprian Birtea spune:

    Mă bucur că d-na Iliescu va fi prezentă. Am văzut-o la „Dănutz SRL”, în aprilie anul curent. Eram în platou. Şi am văzut şi nişte imagini de arhivă. O să urmăresc emisiunea cu atenţie. Irninis, de data asta în ce te-au mai îmbrăcat? Că nu apari în nici una dintre pozele de mai sus!

  2. irninis spune:

    Ciprian, ma imbrac in hainele mele! 🙂

  3. Enrico Napoli spune:

    Sono sempre felice di ammirare una stella del Balletto di Romania che ha mantenuto alto il prestigio della Danza in tutto il Mondo.Un bacio e un arrivederci presto . Enrico da Torino

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s