La mulţi ani, Laurenţiu Tãnase!

      Cunoscutul sociolog, teolog, profesor, cercetãtor în sociologie religioasã şi membru al CNSAS, Laurenţiu Tãnase a împlinit pe 26 iunie 43 de ani. Laurenţiu Tãnase a fost invitatul care a deschis noul sezon 2009-2010 al emisiunii Din arhiva TVR, fiind prezent în studio alãturi de moderatoarea Irninis Miricioiu, pe 10 octombrie 2009, într-o ediţie dedicatã „nostalgiilor de toamnã”. Nostalgii atât legate de anotimp, cât şi de cotidianul cu care ne confruntãm cu toţii.

      Laurenţiu Tãnase mãrturiseşte cã a rãmas profund legat de meleagurile natale, fiind buzoian la origine. Legãtura profundã cu spiritualitatea l-au determinat sã urmeze cursurile Facultãţii de Teologie Ortodoxã din Bucureşti, unde a fost admis (primul pe lista) şi la cursuri de doctorat pentru anii 1994-2000. Ulterior, a urmat cursuri post-universitare de studii ecumenice la Institutul Ecumenic din Bossey, din cadrul Consiliului Ecumenic al Bisericilor, institut ţinând de Universitatea din Geneva (Elveţia). În anul 2005, a obţinut titlul ştiinţific de doctor în sociologie religioasă, în calitate de bursier al guvernului francez, la Universitatea de Ştiinţe Umaniste “Marc Bloch” din Strasbourg, Franţa.

       După absolvirea facultăţii, Laurenţiu Tănase a predat ca profesor de religie şi metodologie pedagogică la Liceul Pedagogic din Bucureşti, iar din 1996 este asistent universitar titular la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii “Ovidius” din Constanţa.

      Între anii 1996-2000 a fost acreditat permanent în calitate de corespondent de presă la Centrul de presă al Consiliului Europei de la Strasbourg. În această calitate, a participat la toate reuniunile şi sesiunile Ansamblului Parlamentar al acestuia.

       A fost membru al echipei de cercetători în sociologie religioasă a Centrului de Sociologie a Religiilor şi Etică Socială al Universităţii de Ştiinţe Umaniste “Marc Bloch” din Strasbourg, al Grupului de cercetare şi studii dogmatice şi ecumenice (G.R.E.D.O.) al Facultăţilor de Teologie catolică şi protestantă din acelaşi oraş şi al Asociaţiei Franceze de Sociologie Religioasă din cadrul Centrului Naţional de Cercetare Ştiinţifică de la Paris.

      La data de 5 ianuarie 2001, Laurenţiu Tănase a fost numit în funcţia de Secretar de Stat pentru Culte în Ministerul Culturii şi Cultelor, funcţie pe care a deţinut-o până la 29 decembrie 2004. Propus de către PSD, el a fost ales ca membru al Colegiului CNSAS, fiind validat de către Parlament la 23 martie 2006, având un mandat de 6 ani.

       În paralel cu această activitate, Laurenţiu Tănase este lector universitar titular la Catedra de Sociologia Religiilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Bucureşti.

     În numele echipei care realizeazã emisiunea Din arhiva TVR, îi urãm „La mulţi ani!” şi sã aibã parte de tot ceea ce-şi doreşte, atât pe plan profesional, cât şi în viaţa privatã.

2 gânduri despre „La mulţi ani, Laurenţiu Tãnase!

  1. […] La mulţi ani, Laurenţiu Tãnase! Mon Jul 26, 2010 18:44 pm       Cunoscutul sociolog, teolog, profesor, cercetãtor în sociologie religioasã şi membru al CNSAS, Laurenţiu Tãnase împlineşte astãzi 43 de ani. Laurenţiu Tãnase a fost invitatul care a deschis noul sezon 2009-2010 al emisiunii Din arhiva TVR, fiind prezent în studio alãturi de moderatoarea Irninis Miricioiu, pe 10 octombrie 2009, într-o ediţie dedicatã „nostalgiilor de toamnã”. […] […]

  2. aommee spune:

    Domnul Laurentiu Tanase este profesor titular la catedra de Sociologie a Facutatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s