Mãrii şi Mãrioare!

      Pe 15 august biserica praznuieste Adormirea Maicii Domnului, trecerea Ei la cele sfinte, Sfanta Fecioara Maria fiind veneratã în cultul ortodox drept cea dintâi  şi cea mai mare dintre toţi sfinţii.

       Totodatã, este ziua când se sãrbãtoreşte unul dintre cele mai rãspândite nume de pe întreg mapamondul: Maria, întruchipare a Sfintei Mame a Mântuitorului nostru.  Este un nume pentru care s-au avansat peste 60 de soluţii etimologice, dintre care 2 sunt dominante. În aramaicã, Maryam înseamnã Doamnã, Stãpânã. Dar numele evreiesc Maryam sau Myriam ar putea fi şi de strãveche origine egipteanã, însemnând „cea dragã, cea iubitã”.

      Tocmai de aceea, ediţia din 14 august este dedicatã tuturor care poartã acest nume, cãrora le urãm şi pe aceastã cale, în numele tuturor membrilor echipei care realizeazã emisiunea Din arhiva TVR: La mulţi ani, viaţã lungã şi numai bucurii!

       Marioara Murãrescu, unul dintre adevaraţii profesionişti din Televiziunea Românã a acceptat sã dezvãluie în faţa moderatoarei Irninis Miricioiu, sâmbãtã, 14 august, de la 15.30 pe TVR 3,  dar mai ales, în faţa tuturor celor care iubesc folclorul şi cântecul popular, ce înseamnã o viaţã trãitã pentru o pasiune. Emisiunea pe care a creat-o, Tezaur folcloric,  alaturi de Teleenciclopedia este cea mai longevivã emisiune din istoria Televiziunii… dar şi de-o vârstã cu fiul sãu.

       Şi pentru cã nu putem spune 15 august, fãrã sã ne gândim la Marinã, domnul Marian Tãnase, locotenent comandor în cadrul Forţelor Navale Române, va fi cel care ne va introduce în tainele vieţii marinãreşti.

       Emisiunea este o reluare oferitã publicului, la cererea unora dintre telespectatorii noştri.

Un gând despre „Mãrii şi Mãrioare!

  1. baixinho spune:

    Nu pricep o chestie. Cum de aveţi diacritice la ş şi la ţ, dar nu şi la ps: nu este nevoie săp îmi aprobaţi comentariul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s