Opereta veşnic tânãrã

        Ediţia din 21 august a emisiunii Din arhiva TVR, difuzatã pe TVR 3 de la 15.30 este dedicatã unui gen muzical extrem de îndrãgit de-a lungul timpului de generaţii întregi de ascultãtori: opereta. În România, au funcţionat companii de teatru de operetã încã de acum 125 de ani, acest lucru demonstrând longevitatea şi frumuseţea unui gen muzical care îmbinã armonios libretul dramatic având un conţinut agreabil, cupletele cântate de solişti, dansul şi mişcarea scenicã, muzica interpretatã de-o orchestrã. 

       Despre opereta aflatã între tradiţie şi inovaţie, într-un moment în care se încearcã tot mai multe experimente culturale, despre spectacolul clasic de operetã şi musical, dar şi despre multe altele, moderatoarea Irninis Miricioiu va discuta cu doi dintre reprezentanţii de marcã ai genului: Doina Scripcaru, prim solistã a Teatrului Naţional de Operetã şi tenorul Oliver Popa, una dintre tinerele voci care promit sã ridice musicalul pe cele mai înalte culmi artistice.

        Aşa cum v-am obişnuit în fiecare sãptãmânã, veţi putea participa la concursul emisiunii pentru a câştiga premii oferite de editurile noastre partenere, dar şi de invitaţii noştri.

        Redifuzarea emisiunii va fi sâmbãtã noaptea, 21 august, de la ora 2.25 pe TVR 3, şi marţi, 24 august, de la ora 0.00 pe TVR Internaţional.

2 gânduri despre „Opereta veşnic tânãrã

  1. […] Opereta veşnic tânãrã Tue Aug 17, 2010 16:28 pm         Ediţia din 21 august a emisiunii Din arhiva TVR, difuzatã pe TVR 3 de la 15.30 este dedicatã unui gen muzical extrem de îndrãgit de-a lungul timpului de generaţii întregi de ascultãtori: opereta. În România, au funcţionat companii de teatru de operetã încã de acum 125 de ani, acest lucru demonstrând longevitatea şi frumuseţea […] […]

  2. Ciprian Birtea spune:

    Emisiunea aceasta o s-o văd neapărat pentru că trebuie văzută. Eu sunt un fan al operei şi operetei şi acum câţiva ani am fost la un concert In Memoriam Valentin Teodorian. Aşa că emisiunea va fi interesantă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s