Meditaţii despre timp

       Pentru a monitoriza viaţa curentă, materială, omul a inventat noţiunea de timp. „Timpul este moneda vieţii tale. Este singura monedă pe care o ai şi numai tu poţi hotărî cum o vei cheltui. Fii atent ca nu cumva să-i laşi pe alţii s-o cheltuie pentru tine”, scria Carl Sandburg. Fiecare dintre noi resimte trecerea timpului într-un mod personal, filtratã prin barometrul emoţiilor create de un cântec, un parfum, o atingere, aşa cum considera George Cãlinescu timpul este o valoare de sentiment – pentru unii trece prea repede, pentru alţii prea încet”. Depinde doar de noi, cum ne raportãm la fiecare secundã care trece. Coordonatã constantã a vieţii noastre al cãrui curs ireversibil lasã urme în suflete, sub forma amintirilor, timpul reprezintã şi criteriul de raportare atunci când ne gândim aprioric la „atunci” şi „acum”. Societatea ne-a învãţat cã timpul apare în trei faze: trecut, prezent şi viitor, fiecare fazã având un impact deosebit asupra fiecãruia.

       Încercând sã revelãm sensurile timpului prin muzicã, teatru, poezie sau dans, ne-am gândit sã adunãm laolaltã în cadrul emisiunii Din arhiva TVR de sâmbãtã, 2 octombrie, de la 15.30 pe TVR 3, cele mai frumoase momente pe care creatori nenumãraţi le-au dedicat trecerii clipei, în încercarea lor de a o imortaliza prin propria creaţie. Printre cei care se vor închina zeului Timp se numãrã Adrian Romcescu, Alexandru Lulescu, Tora Vasilescu, Ducu Bertzi, Krypton, Eugenia Maci, Nae Lãzãrescu şi Vasile Muraru, Holograf, Ioana Radu şi mulţi alţii, pe care îi veţi revedea prin intermediul imaginilor de arhivã.

       Poate aşa vom ajunge sã exclamãm şi noi ca Blaga:

„Opreşte trecerea,  ştiu că unde nu e moarte nu e nici iubire -,
şi totuşi te rog: opreşte, Doamne,
ceasornicul cu care ne măsuri
destrămarea.”

2 gânduri despre „Meditaţii despre timp

  1. […] Meditaţii despre timp Fri Oct 01, 2010 10:49 am        Pentru a monitoriza viaţa curentă, materială, omul a inventat noţiunea de timp. „Timpul este moneda vieţii tale. Este singura monedă pe care o ai şi numai tu poţi hotărî cum o vei cheltui. Fii atent ca nu cumva să-i laşi pe alţii s-o cheltuie pentru tine”, scria Carl Sandburg. Fiecare dintre noi resimte trecerea […] […]

  2. Anna spune:

    va multumesc pentru tit ce faceti pentru noi cu minunata emisiune si ne redati bucuria de a revedea mari maestri a tTeatrului Romanesc.
    MULTUMESC pentru BEST OF(Cezara Dafinescu,Stela Popescu si George Motoi)
    Speram sa-i revedem in alte emisiuni cu noi subiecte si noi proecte.
    va Multumesc!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s