Despre manelizare cu George Stanca!

       Dacã pânã acum v-am obişnuit sã dedicãm o ediţie unei personalitãţi din teatru, muzicã sau balet, de data aceasta vã lansãm o nouã provocare…vom dedica emisiunea Din arhiva TVR de vineri, 10 decembrie, difuzatã de la ora 23.00 pe TVR 3 unui fenomen, care, deşi desprins din muzicã, a ajuns sã afecteze toate domeniile culturale. Este vorba de manelizarea cea de toate zilele, tarã a civilizaţiei, desprinsã din matcã şi rãspânditã pe stradã, la televizor, la radio, în fiecare colţisor pe care îl credeam, pânã acum, neatins.

       Vã propunem o incursiune prin fiecare domeniu, alãturi de gazetarul care a trecut prin toate treptele meseriei, omul de lume, inginerul, rockerul, profesorul şi nu în ultimul rând, poetul George Stanca, prezent, alãturi de Irninis Miricioiu, în studioul emisiunii Din arhiva TVR. Vom încerca sã realizãm, cu obiectivitate, o analizã plinã de umor, dar şi de tristeţe despre lumea în mijlocul cãreia trãim, despre direcţiile în care se îndreaptã cultura noastrã şi cum reuşim sã o promovãm drept unul dintre cei mai importanţi factori meniţi sã ne pãstreze identitatea.   

        Dincolo de aparenţele strãlucitoare ale lucrurilor frumos spuse, realitatea este cea care ne contrazice în fiecare zi. Doar exemplele din arhivã, în cadrul cãrora îi veţi revedea pe Gicã Petrescu, Dumitru Fãrcaş şi mulţi alţii, sunt menite sã ofere un orizont cultural al valorilor, dincolo de timp şi spaţiu.

2 gânduri despre „Despre manelizare cu George Stanca!

  1. […] Despre manelizare cu George Stanca! Fri Dec 10, 2010 15:14 pm        Dacã pânã acum v-am obişnuit sã dedicãm o ediţie unei personalitãţi din teatru, muzicã sau balet, de data aceasta vã lansãm o nouã provocare…vom dedica emisiunea Din arhiva TVR de vineri, 10 decembrie, difuzatã de la ora 23.00 pe TVR 3 unui fenomen, care, deşi desprins din muzicã, a ajuns sã afecteze toate domeniile […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s