Magic Flavius

       Despre saxofon se spune cã stârneşte pasiuni şi aprinde dorurile cele mai profunde. Tocmai de aceea vã propunem sã vã lãsaţi seduşi de melodicitatea insinuantã a saxofonului, în cadrul emisiunii Din arhiva TVR difuzatã vineri, 11 martie de la ora 23.00 pe TVR 3, împreunã cu Flavius Teodosiu, considerat cel mai bine cotat saxofonist din Europa.

       Magic Flavius, aşa cum este supranumit, este rezident de peste 10 ani în Germania, deşi este puternic înrãdãcinat în spaţiul românesc. Deşi a studiat pianul încã de la vârsta de 5 ani, Flavius Teodosiu s-a simţit mai apropiat de saxofon, despre care spune că „este cel mai seducãtor instrument”.

       Virtuoz al improvizaţiei, românul a descoperit saxofonul la 15 ani, datoritã bunicului şi ulterior tãtalui sãu, care, deşi bun avocat, a cochetat cu muzica fiind fost saxofonist şi şef de orchestrã în anii ’60. Acesta i-a fãcut cadou un „Tenor Selmer Mark” VI, instrument considerat unul dintre cele mai bune de acest gen din lume, saxofon pe care îl pãstreazã cu sfinţenie şi cu care cânta încã în concerte. Unul dintre mentorii sãi este Marin Petrache Pechea, liderul trupei „Cromatic”, pe care l-a cunoscut la numai 17 ani. Cu aceeaşi formaţie a întreprins primele sale turnee în strãinãtate.  A aprofundat studiul saxofonului şi cu regretatul Dan Mîndrilã care l-a cooptat în Orchestra Radio (dirijor Sile Dinicu), unde a cântat un an de zile, dar în paralel susţinând concerte şi cu Orchestra Basorelief. Au urmat numeroase turnee cu Formaţia Romanticii, condusã de Mircea Drãgan şi apare pe primul album „Soare şi Foc”.

        În 1984 îşi înfiinţeazã prima trupã pe care a numit-o Tânãra Generaţie, cu care concerta în Grãdina Pescãruş, fiind una din puţinele trupe care aveau permisiunea sã cânte în limba englezã. Ulterior decide sã se stabileascã în strãinãtate: alegând Germania ca ţarã adoptivã, unde este rezident dinainte de ’89, unde îşi desfãşoarã afacerile şi are propria sa trupã – Eurosound, pe care a înfiinţat-o în 1991. Dupã numai un an, este invitat de Martin Ernst – cunoscut producãtor şi compozitor german – sã interpreteze piesa din genericul unei emisiuni de la RTL, fapt care îl va aduce în atenţia muzicienilor din întreaga lume, dovadã fiind colaborãrile cu staruri precum Jennifer Rush, Gloria Gaynor, Johnny Logan, Chris de Burg, Haddeway sau Sacha.

       Şi pentru cã talentul se moşteneşte din generaţie în generaţie, fiica domniei sale, Linda a reuşit sã se impunã drept finalistã a unuia dintre cele mai puternice concursuri de muzicã pop din Germania, fiind solicitatã de Beyonce sã cânte în deschiderea concertelor ei din Germania. Ori de cate ori este întrebat de „marea dragoste”, Magic Flavius rãspunde: „Fata mea, Linda, dupã care saxofonul„.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s