O floare de Florii

       Creştinii ortodocşi sãrbãtoresc duminicã, 17 aprilie, Floriile, ziua în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, fiind aclamat de discipolii lui şi locuitorii oraşului, sãrbãtoare care deschide pregãtirile de Paşti din Sãptãmâna Mare. Floriile înseamnã primul praznic împãrãtesc, numele provenind de la latinescul „floralia”, celebrare a vegetaţiei. Numele de flori sunt printre cele mai întâlnite, aproximativ 1.500.000 de români aniversându-şi onomastica de Florii.

      Tocmai de aceea, ne-am gândit ca ediţia din 16 aprilie a emisiunii Din arhiva TVR, difuzatã de la ora 16.00 pe TVR 3 sã fie dedicatã tuturor celor care poartã nume de floare, însãşi invitata lui Irninis Miricioiu fiind o sãrbãtoritã a zilei de Florii. Florina Cercel este cea care a acceptat sã depene, cu modestia-i caracteristicã, amintiri de dincolo de scenã, amintiri despre oameni şi începuturi. Şi nu în ultimul rând despre o mare pasiune: despre teatru. Teatrul vãzut aşa cum era „pe vremuri” şi cum este acum, teatrul dincolo de cortinã, teatrul caracterizat prin câteva cuvinte: talent, dãruire şi multã, multã muncã. Cariera Florinei Cercel însumeazã în cifre 41 de ani petrecuţi în lumina reflectoarelor şi peste 100 de roluri, în fiecare reuşind sã împrumute ceva din vitalitatea şi pofta ei de viaţã. “De fiecare datã când am avut cele mai grele şi aparent de netrecut momente personale, s-a întâmplat ceva pe scenã care m-a ajutat sã renasc”, mãrturiseşte cu nostalgie actriţa.

      Vã oferim în dar „o floare de Florii” şi urãm tuturor celor care poartã nume de floare,  în numele întregii echipe care realizezã emisiunea Din arhiva TVR, un sincer „La mulţi ani” şi viaţã cât mai lungã.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s