În paşi de balet… cu Magdalena Rovinescu

      Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare, scria Eugen Ionescu.

       Copilãria fiecãruia reprezintã însã, de cele mai multe ori, perioada plinã de optimism, încredere, ambiţie şi bucurie, perioada de care fiecare îşi aduce aminte cu nostalgie. Şi totuşi când suntem mici ne dorim sã creştem mari, fãrã sã ne gândim cã timpul nu iartã pe nimeni. Şi ne trezim adulţi, prea preocupaţi de problemele zilnice, prea grãbiţi sã bifãm cât mai multe din activitãţile zilnice, uitând însã un lucru esenţial: copii suntem cu toţii … în sufletele noastre.

      În fiecare an, de 1 iunie, încercãm sã oferim câte un cadou celor mai mici telespectatori ai noştri. Anul acesta, ne-am gândit ca ediţia de sâmbãtã, 4 iunie a emisiunii Din arhiva TVR, difuzatã de la ora 16.00 pe TVR 3, le ofere mai multe informaţii despre o scoalã care polarizeazã talente: şcoala de balet pentru copii.

       Magdalena Rovinescu, profesor coregraf şi totodatã cea care a pus bazele Şcolii de Balet Studio M din cadrul Operei Naţionale, este cea care, alãturi de micile talente pe care le pregãteşte, vor transforma o ediţie obişnuitã a emisiunii, într-o adevãratã sãrbãtoare.

       Încurajatã de tatãl sãu sã se perfecţioneze în balet, dar totodatã posedând şi calitãţi native deosebite, Magdalena Rovinescu a descoperit baletul încã de la vârsta când celelalte fetiţe încã se mai jucau cu pãpuşile. Dupã obţinerea unei burse de studiu la Leningrad, unde a reuşit sã-şi însuşeascã metoda clasicã rusã, au urmat rolurile de anvergurã care au transformat-o în prim balerinã a Operei. A urmat apoi o perioadã în mijlocul reflectoarelor, în care a abordat un vast repertoriu de titluri clasice şi a dansat alãturi de nume apreciate din ţarã şi nu numai, ca Amato Checiulescu, Gheorghe Coţovelea, Mihai Tugearu şi Mihail Barâşnikov. Dupã un accident la genunchi, a fost nevoitã sã se retragã însã tenacitatea şi dragostea pentru balet au determinat-o sã înfiinţeze şcoala Studio M. “Cu fiecare mişcare a vieţii mele, performanţa a însemnat adaptarea la o nouã situaţie, la un nou ritm, pe care mi l-am însuşit în paşi de balet. Acum, copiii instruiţi de mine performeazã la rândul lor, fiind apreciaţi şi câştigând premii. Încerc sã le ofer acestora o parte din mine – libertatea, graţia şi elanul de care au nevoie pentru a se descoperi” mãrturisea Magdalena Rovinescu într-un interviu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s