Poveşti de viaţã cu Nae şi Vasile

        Câţi dintre cei români n-au auzit de Nae Lãzãrescu şi Vasile Muraru? Câţi nu i-au vãzut fie în spectacole de revistã, fie în scheciuri, n-au râs împreunã cu ei, şi nu s-au întristat de ironia finã?

        Cei doi actori alcãtuiesc unul dintre cele mai celebre cupluri ale comediei româneşti, ei reuşind de fiecare datã când apar pe scenã sã alunge tristeţile din sufletele celor care îi urmãresc. Însã dincolo de pasiunea pentru teatru, de luminile rampei sau de aplauzele publicului, ceea ce-i leagã pe cei doi este o extraordinarã poveste de prietenie.

        Puţini sunt cei care ştiu despre Nae cã este un bucureştean get beget care a fost crescut în mahalaua Bellu din Bucureştii vechi, având ocazia sã priveascã, din cârca tatălui său, înmormântarea marelui actor de comedie Constantin Tănase. S-a apropiat de teatru scriind, întâi la serbările şcolare, apoi mai tarziu, când era student la ASE, a ales sã se înscrie în Brigada Artistică. De acolo pânã la scena de teatru n-a mai fost decât un pas. Au urmat roluri în spectacole de revistã şi nu numai dar şi filme ca „Grăbeşte-te încet”, „Viraj periculos”, „Căsătorie cu repetiţie”.

         Vasile este un moldovean adevãrat, care se ruga aprig, în curtea casei părinteşti din satul Doina, judeţul Neamţ, să ajungă la clasa de teatru a profesorului Dem Rădulescu, dupã ce, copil fiind urmãrea caravanele cu filme şi asculta cu nesaţ piesele de teatru radiofonic. Dupã ce tatăl său a cumpărat un televizor din banii câştigaţi dintr-un premiu primit de la CAP, el a avut posibilitatea să vadă emisiunile de varietăţi şi să-i imite pe marii actori care jucau în ele, imaginându-se pe scenã alãturi de ei.

        Cei doi actori s-au cunoscut în 1981, pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”  din Bucureşti. Nedespărţiţi au rămas, însă, de la începutul anilor `90, când se întrebau, în memorabila scenetă din seara Revelionului, „Ce-o să fie, ce-o să fie…?”. Şi au urmat 20 de ani de apariţii pe scenă sau în filme, ani în care şi-au câştigat consacrarea printre numele mari ale comediei româneşti şi în care s-au transformat, uşor-uşor, din elevi în profesori. Douăzeci de ani pe care i-au petrecut, împreună, pe scena teatrului, dar şi pe cea a vieţii.

         Despre toate acestea vorbesc cu evlavie, dar şi cu modestie. Ei, cei doi mari maeştri ai comicului, devin timizi când vine vorba de ei înşişi. Vorbesc cu modestie despre locuri, întâmplãri şi oameni pe care i-au cunoscut, într-o ediţie de suflet Din arhiva TVR, difuzatã sâmbãtã, 11 iunie, de la ora 16.00 pe TVR 3. O ediţie despre umor şi poveşti de viaţã cu Nae Lãzãrescu şi Vasile Muraru.

 

 

 

      Detalii despre spectacolul Arca lui Nae si Vasile gasiti aici: http://www.teatrultanase.ro/Spectacole_ARCA_LUI_NAE_SI_VASILE_Premiera_Mai_2011_Fantezie_biblica_in_2_acte_pe_texte_de_Nae_Lazarescu_Vasile-pfl799.html

Un gând despre „Poveşti de viaţã cu Nae şi Vasile

  1. Irninis, văd că ai înregistrat deja multe emisiuni. Apropo, vei mai avea vreo emisiune în direct? Sau vara sunt doar înregistrate?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s