Tango-ul nu este un dans, este un sentiment. Te duce pe cãi nebãnuite şi te leagã pentru totdeauna de persoana iubitã. În ritmuri de tango doi oameni învaţã sã uite de sine. În ritmuri de tango, îmbrãţişarea devine mai strânsã. Mai posesivã. Mai violentã. În ritmuri de tango, pânã şi timpul uitã sã mai curgã. În ritmuri de tango, noaptea devine zi şi ziua devine noapte. Şi sufletele se contopesc într-o îmbrãţisare, respirã dintr-o singurã vibraţie, emanã pasiune şi senzualitate. Pentru cã aşa cum medita Ilona Glinarsky, „iubirea e tango şi tangoul e iubire. O “conversaţie” între douã suflete, douã inimi, douã trupuri. Un dans sacru al libertãţii!”

       Despre tango se scrie de peste o sutã de ani. Muzica, dansul şi poezia tanguera au fost surprinse într-o mulţime de ipostaze. Tangoul a apãrut undeva la sfârşitul secolului XIX în Argentina, probabil în jurul anului 1880. Datele precise legate de apariţia tangoului sunt dificil de obţinut – comunitatea de oameni în care a apãrut tangoul a dispãrut de mult, iar despre naşterea tangoului ştim mai multe poveşti decât date istorice concrete. Şi totuşi, chiar dacã istoria nu ne oferã prea multe detalii, dincolo de mişcare şi ritm, rãmâne pasiunea transpusã pe note. Rãmâne dorul împletit cu vibraţii, rãmâne patosul unei îmbrãţişãri, amintirea unei atingeri.

       Sâmbãtã, 18 iunie, de la ora 16.00 pe TVR 3, vã invitãm, în cadrul emisiunii Din arhiva TVR,  sã vã lãsaţi furaţi de ritmurile tangoului argentinian, sã vã prindeţi în dans, chiar dacã doar cu sufletul, sã visaţi la vremuri de coridã.

   In concordanta cu tema noastra, recomandam spectacolul Un tango mas, un concept Razvan Mazilu. Cu: Razvan Mazilu, Monica Petrica si TangotangenT Club. Bilete aici: http://www.teatrul-odeon.ro/adrese.htm

2 răspunsuri la „Voulez-vous tango avec moi?”

  1. Avatarul lui Ciprian Birtea

    Oui, madam, je veux tango avec toi! Va fi o emisiune interesantă, pe care din păcate o voi rata, întrucât sunt în febra pregătirilor pentru licenţă. Dar nu-i nimic : tehnologia modernă mă salvează, şi o să mă uit în reluare. Oricum, mie îmi place baletul.

Lasă un comentariu

Irninis Miricioiu

În fiecare sâmbătă, de la ora 20.00, la TVR3

Rămâneți aproape