Logica absurdului

          Teatrul face parte din viaţa noastrã a fiecãruia. Mergem la teatru pentru a ne deconecta de la realitãţile zilnice care ne apasã, pentru a uita, pentru a visa. Pentru a învãţa din experienţa altora. Pentru a învãţa sã fim noi înşine.

         George Ivaşcu este cel care, în cadrul ediţiei din 6 august a emisiunii Din arhiva TVR, difuzatã de la ora 16.00 pe TVR 3, va încerca sã dezvãluie publicului lumea aflatã dincolo de cortinã, lumea vãzutã cu ochii actorului, ai regizorului, ai profesorului sau ai directorului Teatrului Metropolis, primul teatru „hipermarket” din peisajul românesc.

          A interpretat peste 40 de roluri în teatru, 100 în teatru radiofonic, dar şi la televiziune şi în filme de lung metraj, în ţarã şi peste hotare. Regizor, conferenţiar universitar doctor la U.N.A.T.C. din Bucureşti şi Sibiu, este Doctor în Artele Spectatolului cu tema “Logica absurdului în arta spectacolului din secolul XX”.

          İn anul 2006 înfiinţează Teatrul Metropolis din Bucureşti. Este Directorul acestui teatru care îi datorează totul:  un spaţiu deosebit de original atât ca arhitectură spaţială, cât şi ca arhitectură umană, o diversitate de stiluri şi decoraţiuni ce găzduiesc cea mai variată ofertă de spectacole din Bucureşti – de la spectacole actoriceşti la concerte, de la workshop-uri de actorie la spectacole “musical”.

           Vorbind despre teatru, marturiseşte într-un interviu: „Arta actorului e arta de a emoţiona, de a vorbi despre oameni”, iar asta face George Ivaşcu din plin, se dãruie celorlalţi, în fiecare spectacol, în fiecare apariţie, în fiecare proiect în care pune un strop de suflet. Motto-ul sãu care i-a ghidat viaţa sunã astfel: „Teatrul este un pod între om şi om într-un ocean de fricã”. Iar noi, ceilalţi, care îl vedem în lumina reflectoarelor simţim cã are dreptate.

Imaginile au fost preluate de pe site-ul http://metropotam.ro/Locuri-de-vizitat/Locul-saptamanii-Teatrul-Metropolis-art3832393584/

si

http://laurentiupintoi.wordpress.com/2010/04/13/programul-actualizat-al-teatrului-metropolis-pana-in-data-de-26-aprilie/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s