De vorbã cu … Alexandru Bindea

         Dintotdeauna şi-a dorit sã fie actor. Încã de când era copil şi reuşea sã îi facã sã râdã pe toţi cei din jurul sãu. Avea acel talent magic, inefabil, de a aduce zâmbetul pe chipul oricãrui om care se nimerea prin preajmã, vrãjit de simplitatea şi naturaleţea cu care el, viitorul actor, spunea bancuri. Alexandru Bindea este cel care îşi aminteşte de începuturile stângace, de vremurile când cocheta cu teatrul fãrã sã ştie cã destinul lui este acela de a trãi în luminile rampei.

       „Eu mi-am dorit tot timpul sã fac aceastã meserie, m-am chinuit destul de mult, adicã am dat de vreo nouã ori pânã am intrat la facultate; am pierdut sã zicem un deceniu tot dând examen de admitere”, mãrturiseşte Alexandru Bindea, invitatul lui Irninis Miricioiu în cadrul emisiunii Din arhiva TVR.

        A absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti în 1989, la clasa profesorului Dem Rădulescu şi a debutat în 1989, pe scena Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, cu spectacolul ,,Noaptea marilor speranţe” de Tudor Popescu, regizat de Silviu Purcărete. Şi de-atunci scena Teatrului Naţional i-a fost a doua casã. A jucat în spectacole precum „Portarul, un ucigaş, un crainic”, „Dineu cu proşti” sau „Comedia norilor”.

        A debutat în film în 1988, cu pelicula „Secretul armei secrete”, regizatã de Alexandru Tatos, iar „Poker” sau „Nunta mutã” sunt doar câteva dintre filmele în care s-a remarcat. Acceptã provocarea de a juca şi în filme strãine, dar şi în producţii de televiziune aşa cum au fost  „La urgenţă” sau „Valsul lebedelor”.

       Îi place sã spunã bancuri, recitã cu talent din poezia românã şi strãinã, este o fire jovialã şi plinã de viaţã. „Nu am nimc în mod special, decât darul pe care mi l-a dat Dumnezeu, sã fac oamenii sã râdã. De multe ori mã mir de ce râde lumea, poate de asta râde în continuare”, mãrturiseşte Alexandru Bindea, cel cãruia îi este dedicatã ediţia de sâmbãtã, 21 ianuarie, a emisiunii Din arhiva TVR difuzatã de la ora 16.00 pe TVR 3.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s