Impresii in oglinda

“Din arhiva TVR”, o emisiune care ţine cu muzica românească!

        Puţine sunt emisiunile de televiziune astăzi care mai pun accentul pe promovarea şi difuzarea muzicii româneşti. Acordând puţină atenţie subiectului aproape că le putem număra pe degetele de la o mână şi culmea cele mai multe sunt difuzate de postul naţional de televiziune care într-un fel are această obligaţie.

Una din emisiunile tv care merită atenţia este “Din arhiva TVR” care începând din luna iunie a demarat o temă aparte. Aceasta este dedicată în primul rând moştenirii talentului din generaţie în generaţie: pãrinţi şi copii. Mai exact, copiilor care calcă pe urmele părinţilor. Prima emisiune de acest gen a fost dedicată familiei Tudor: Andreea Andrei-textier, Andrei Tudor -compozitor şi Ionel Tudor-orchestrator, dirijor şi compozitor.

Emisiunea pe care am urmărit-o astăzi s-a centrat în jurul discuţiei cu privire la modul în care este promovată astăzi muzica românească, despre textele cântecelor mult mai superficiale astăzi decât cele lansate înainte de 89 şi imediat după 90, dacă mai sunt interesaţi oamenii de profunzimi în muzică, dar şi despre posibilitatea câştigului financiar în acest domeniu. Cum emisiunea a fost dedicată unei familii de muzicieni, nu a lipsit subiectul central anume, TALENTUL moştenit din generaţie în generaţie. Astfel, inedit a fost faptul că nici tatăl lui Ionel Tudor, nici Ionel Tudor, tatăl lui Andrei, nu au fost total de acord ca fii lor să urmeze cariera lor. Sau s-o urmeze, dar pe drumul clasic al muzicii. Ambii- şi Andrei şi tatăl său- au fost îndreptaţi însă spre muzica uşoară demonstrând că atunci când există pasiune, talent, dorinţă MUZICA DEVINE VIAŢA ÎNSĂŞI.

Puteţi urmări emisiunea în fiecare sâmbătă de la ora 15.30 pe TVR3. Emisiunea beneficiază şi de blog unde puteţi urmări detalii despre sumarul ei dar totodată puteţi face sugestii cu privire la invitaţi, teme sau fragmente tv pe care doriţi să le revedeţi.

Blogul emisiunii este https://dinarhivatvr.wordpress.com unde vă puteţi abona aici pentru a vedea emisiunile înregistrate şi alte ştiri care vă sunt oferite.

Echipa Top Românesc, 29 mai 2010

articol publicat pe http://slagartop.wordpress.com 

Irninis Miricioiu

În fiecare sâmbătă, de la ora 20.00, la TVR3

Rămâneți aproape