Un zâmbet pentru toţi copiii

     

         Pentru cei mici, dar şi pentru noi, cei care am pãstrat în suflet spiritul ludic, copilãria este acel univers paradisiac unde totul devine posibil, unde jucãriile prind viaţã şi viaţa însãşi este o adevãratã poezie. Când suntem mici ne dorim sã creştem mari, când creştem ne pare rãu dupã timpul pierdut. Şi de fiecare datã, ne aducem aminte cu nostalgie de copilãrie.

         O datã pe an, de 1 iunie, ar trebui sã ne întoarcem mãcar cu gândul la pãpuşile pe care le-am îndrãgit când eram mici, le-am îmbrãcat şi le-am dat de mâncare, pentru a le abandona câţiva ani mai târziu când noi însene am crezut cã am devenit domnişoare. La maşinuţele care ne-au polarizat toate visele fãcându-ne sã ne credem piloţi de curse, angrenaţi în competiţii contracronometru. La prietenii imaginari pe care i-am avut, desprinşi din basmele citite cu duioşie de bunica. La baba-oarba şi şotron. Şi toate celelalte jocuri care ne-au transformat copilãrie în cea mai frumoasã etapã a vieţii.

copil in costum de leu

          De 1 iunie ne-am gândit sã dedicãm o ediţie Din arhiva TVR, difuzatã sâmbãtã, de la ora 19.30 pe TVR 3, celor mai mici telespectatori ai noştri, dar şi … copiilor din noi. Vom dansa împreunã cu reprezentanţii şcolii „Soleil”, coregraf Ştefan Soare, dar şi cu balerinele de la „Giuliana”, profesor coregraf Iuliana Rizescu. Vom cânta împreunã cu domnişoarele Elena Bordeianu, Daria Niţã, Eliana Dumitru şi Georgiana Pop, care ne dezvãluie tainele muzicii descoperite la o vârstã fragedã, chiar dacã este vorba de muzicã uşoarã sau foclor. Şi nu în ultimul rând, Denisa Trofin, o tânãrã de numai 16 ani ne invitã sã îi cunoaştem pasiunea.

Lasă un comentariu

Irninis Miricioiu

În fiecare sâmbătă, de la ora 20.00, la TVR3

Rămâneți aproape